Rotterdam – Drie aanhoudingen na geweld tegen politie en verstoring openbare orde

Rond 05.00 uur was het bij het verlaten van een horecagelegenheid aan de Maasboulevard onrustig en werd door de beveiliging assistentie van de politie gevraagd.

Een groep jongeren, kennelijk onder invloed van zaken, keerden zich tegen de politie. Er werd met flessen en straattegels naar de agenten gegooid. Agenten en goedwillende omstanders raakten gelukkig niet gewond.,

Drie mannen zijn aangehouden. Eén van hen, een 22-jarige Rotterdammer, verzette zich tegen zijn aanhouding en werd met pepperspray onder controle gebracht. Een 23-jarige Oostkapellenaar verzette zich ook en liep een bijtwond in zijn bovenbeen op van een politiehond. Ook werd nog een 20-jarige Rotterdammer aangehouden.

Alle drie verkeerden zij in ieder geval onder invloed van alcohol. Ze zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Getuigenoproep
In de hectiek was het voor de agenten niet mogelijk om de personen die straattegels en flessen gooiden aan te houden. De politie stelt een nader onderzoek in. Mocht u over beeldmateriaal beschikken dan kunt u die beeldmateriaal via de website van de politie uploaden. U kunt hiertoe het Meldformulier invullen. Uiteraard kunnen getuigen ook contact opnemen met de politie via 0900 8844. Anoniem is eveneens mogelijk door te bellen met Stichting M op 0800 7000.

De maatschappij vraagt van de politie dat wij zorgen voor een veilige omgeving. Als het no-dig is, gebruiken we geweld om de orde te handhaven. Een voorbeeld van deze vraag om waarborging van de veiligheid betreft het uitgaansgebied in Rotterdam. Hier geldt op last van de gemeente een zero tolerance-beleid. Dit beleid heeft als doel het uitgaansleven voor goedwillende bewoners en bezoekers prettig en veilig te houden. Mensen die zich niet gedragen, kunnen rekenen op optreden van de politie. Als het nodig is, gebruikt de politie geweld.

Reacties

Cookieinstellingen