Opgepast: Colporteurs aan de voordeur . . .

Foto: CCO Public Domain / pixabay.com

 

(Naar aanleiding twitterbericht van gisteren 12 augustus 2015)

Colporteurs/verkopers aan de voordeur brengen onrust in de gemeente

Wat te doen als een onbekende aanbelt aan de voordeur met een heel mooi voorstel? Bijvoorbeeld iemand die aanbiedt om de daggoten te reinigen voor een kleine vergoeding? Of iemand die zegt een energieaanbod te hebben van een energiemaatschappij, die je bijna niet kunt weigeren?

Meestal (is mijn ervaring) wordt je overrompeld door het mooie voorstel. Vaak geeft de verkoper aan dat het een tijdelijk aanbod is, die alleen vandaag of enkele dagen geldig is. Hij of zij doet doorschemeren, dat er haast bij is.

Daarnaast kan een verkoper gegevens aanreiken, die op dat moment (nog) niet controleerbaar zijn.

Goede raad lijkt duur te zijn. Toch zijn er in dergelijke situaties handige tips, die toch nog enige bescherming bieden:

  • Een verkoper aan de voordeur moet zich duidelijk kunnen legitimeren. Schrijf in zo’n geval altijd even de naam en maatschappij waarvoor de verkoper zich voorstelt op.
  • Een verkoper moet een vergunning (waarvoor hij/zij handelt) kunnen laten zien;
  • Over het algemeen geldt er in dergelijke situaties een bedenktijd.

Meer informatie over bedenkingen bij kopen aan de deur:

Zie: www.consuwijzer.nl/thema/kopen-op-afstand

 Extra waarschuwing van de RWS (huurdersorganisatie):

    RWS waarschuwt haar huurders om alert te zijn. Zover bekend zijn er gelukkig nog geen huurders van RWS slachtoffer geworden. Onderhoud aan goten* wordt in opdracht van RWS alleen gedaan door Lacor civiel- en groentechniek B.V. Huurders die twijfelen of vragen hebben kunnen contact opnemen met de wijkbeheerder of wijkagent.   (* Alleen voor huurders die lid zijn van een onderhoudsabonnement)

 

Twitterbericht 12 augustus:

 

Reacties

Cookieinstellingen