Veere – Mannen proberen woning te overvallen

Op zondag 6 september zag het 74-jarige slachtoffer kort voor 22.30 uur zijn buitenverlichting aanspringen. Toen hij polshoogte ging nemen aan de zijkant van zijn kwam er een man met een bivakmuts op hem afgerend. De man probeerde de bewoner beet te pakken en er ontstond een worsteling.

Stroomstootwapen

Twee handlangers van de dader kwamen hem te hulp. Daarbij gebruikten ze mogelijk een stroomstootwapen op het slachtoffer. De hond van de dochter van het slachtoffer kwam op zijn hulpgeroep af en vervolgens zetten de daders het op een lopen zonder buiten en zonder de woning te kunnen betreden. De 74-jarige bewoner raakte door de worsteling lichtgewond.

Signalement

Van de daders is een signalement bekend. Dader 1, de man die in worsteling raakte met het slachtoffer: droeg een zwarte bivakmuts, ongeveer 1.68 meter lang, lichtgetint, slank postuur.

 

Dader 2 en 3: droegen allebei een bivakmuts en hadden vermoedelijk ook een slank postuur.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Heeft u op zondag 6 septemberkort voor of kort na 22.30 uur in de Kapellestraat of omgeving iets verdachts gezien, neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Reacties