Gratis film en nabespreking

Foto: Fotoshoot youtube

FILMAVOND STILL ALICE

Vanavond filmavond
Vanavond 21 september is de film ‘Still Alice’  te zien in Dorpshuis ‘de Vroone’, Kapelle. (onderaan dit artikel is de trailer te bekijken) De hoofdpersoon in deze film is een vrouw die te maken krijgt met Alzheimer en hoe dat van invloed is op haar eigen leven en dat van anderen. De hoogopgeleide vrouw verliest ineens de grip op haar leven, haar identiteit en wordt door haar omgeving als lastpak ervaren. De film is gratis te bekijken en na de film is de mogelijkheid tot nabespreken.

Hoofdpersoon
Julianne Moore speelt de hoofdrol in deze film.  Voor haar inbreng in dit ingrijpend drama kreeg zij diverse prijzen, te weten: de Golden Globe, de BAFTA, de Screen Actors Guild Award èn (als klap op de vuurpijl) de Oscar voor de Beste Actrice.(interview is onder dit artikel te zien).Onderstaande trailer en interview zijn in het Engels, maar de film van vanavond is in het Nederlands ondertiteld.

Doel van de organisatie
Alheimercafé heeft als doel betrokkenen (van Alzheimer) als ook belangstellenden te ontmoeten en (eventueel) in gesprek te komen. Bij iedere bijeenkomst van Geheugensteun zijn deskundigen aanwezig, waar bezoekers vragen aan kunnen stellen over geheugenproblemen en de omgang hiermee.

Rondom de film
Organisatie van deze film avond berust bij Cederhof, Vriiwilligershuis, Gemeente Reimerswaal, Alzheimer Zeeland en SVRZ. Tijdens de film is er geen pauze, maar na afloop is er voor wie dat wil voldoende gelegenheid om na te praten.Ook is een informatietafel met folders en boeken aanwezig. De zaal is open vanaf 19.15 uur, de film start om 19.30 uur. Vooraf reserveren is niet nodig, want de toegang is gratis.

 

Filmavond: ‘STILL ALICE’

Dorpshuis De Vroone, Kapelle

Aanvang 19.30 uur (zaal open 19.15 uur)

Toegang is gratis

 

Trailer:

Interview met Julianne Moore:

Reacties

Cookieinstellingen