Marcel van Westen speelt op orgel Grote Kerk

Foto: kapelle.nieuws.qz0.nl

MarcelvanWesten2015Marcel van Westen speelt vrijdagavond in Kapelle

Inmiddels is Marcel van Westen niet alleen bekend in den lande, maar ook internationaal aan het werk.

Tegenwoordig woont en werkt hij als kerkmusicaus (organist/dirigent) in de St.Severinkerk in Aken.Ook is hij artistiek leider van de Förderverein fúr Musik in diezelfde plaats.

 

Vrijdagavond brengt hij een gevarieerd programma met orgelwerken van Johann Sebastian Bach en componisten uit 19de en 20ste eeuw.

Van Bach speelt Marcel een tweetal Schübler-Choräle ‘Wo soll ich fliehen hin’ en ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’. Daarnaast komen muziek van Felix Mendelssohn, Gaston Litaize en de avond besluit hij met werk van Alexander Guilmant.

Een speciaal hedendaags accent heeft Marcel aan dit concert toegevoegd door bewerking te spelen van de organist Reitze Smits, die deze maakte van de Variations sérieses van Felix Mendelssohn,

Als slotwerk speelt de concertorganist van deze avond de imposante 5de Sonate van Alexandre Guilmant, een werk die veel overeenkomsten vertoont met de ‘klassieke’stijl van componsten als bijvoorbeeld Mendelssohn.

Wie een indruk wil krijgen van bovengenoemd orgel, kan eens luisteren via deze link bij www.muziekweb.nl waar diverse organisten een impressie geven van de specifieke orgelklank

Orgelconcert door Marcel van Westen
op het Bätz-Witte-orgel in de Grote Kerk, Kapelle
Vrijdagavond 25 september 2015 om 20.00 uur;
Toegang: € 7,- (65+ € 6,-, kinderen t/m 14 jaar gratis)

 

Reacties

Cookieinstellingen