Onvergetelijke avond in Wemeldinge

Foto: kapelle.nieuws.qz0.nl

Korte impressie van twee sprekers uit twee verschillende werelden

WimAnker2015

Wim Anker, de ‘vliegende kiep’ van advocatenkantoor Anker en Anker liet er geen gras over groeien. Zijn uitspraken zijn scherp, met visie en enthousiasme en af ten toe met de nodige zelfspot. Hij gaf zo’n tweehonderd geïnteresseerde ondernemers, leidinggevenden en andere belangstellenden een inkijkje in de bizarre wereld van de advocatuur.

Hij vertelde onder andere over waarom zijn kantoor geen parkeerplaatsen heeft, niet gesitueerd is op een hoofdstedelijke A1-locatie, waarom advocaten de lastigste klanten zijn om te verdedigen in een rechtzaak, hoe hij omgaat met tegenslag en soms oeverloze, denigrerende kritiek en waarom het niet handig is om bij relatieproblemen elkaar te bestoken met venijnige email-boodschappen.

Een kenmerkende uitspraak van de gerenommeerde advocaat in strafzaken was: “Een vlieger kan pas de lucht in met voldoende tegenwind.” Dit zegt veel over de vasthoudendheid, de passie en het resultaatgerichte werken van deze persoonlijkheid.

 

RemcoClaassen2015

 

Remco Claassen is uit heel ander hout gesneden. Een geboren techneut, die via een sales-opleiding in de communicatiewereld terecht kwam, waarin hij zich specialiseerde als leiderschapscoach.

Hij maakte gelijk duidelijk, waarom we de termen management en leiderschap goed uit elkaar moeten houden. De ene term houdt verband met hoe en wanneer iets af moet, terwijl de andere term verklaart wat en waarom iets moet gebeuren, dat is wel degelijk een verschil.

Een uitspraak die Remco bij ons aan het denken zette: “Als je geen plan hebt voor je eigen leven, wordt je ingedeeld in andermans plannen.” Dat, en nog veel meer inspirerende zaken kwamen aan de orde. Hij kreeg het zelfs voor mekaar aan het einde een staande ovatie in de wacht te slepen nog vóórdat de verbaasde toeschouwers het in de gaten hadden. . . .

Een indrukwekkende avond was het om nooit te vergeten, die dinsdagavond 22 september in de Maartenskerk in Wemeldinge.  En nu maar hopen, dat een avond als deze, georganiseerd door een voortvarend bedrijf uit Wemeldinge, een vervolg mag krijgen in deze monumentale kerk, waar meer gebeurt dan alleen inspiratieavonden.

 

Reacties

Cookieinstellingen