Gladde wegen, in de herfst?

Foto: Fotoshoot youtube

Wanneer een verkeersdeelnemer het niet verwacht: Gladde wegen

Oogsttijd en regen, dan is het in het verkeer extra oppassen geblazen. Het is weer herfst. Voor veel akkerbouwers is dan de oogstperiode aangebroken.

Niet alleen mist en regen
Het najaar kan een seizoen zijn, dat voor het verkeer onverwachte risico’s met zich meebrengt: de laagstaande zon kan het autorijden moeilijk maken, ook mist en regen kunnen een bron zijn van verkeersgevaarlijke situaties.

Combinatie
Bij de combinatie van slik, asfalt en regen  dienen bestuurders van auto’s, scooters, motoren, en fietsers extra alert te zijn. Vooral polderwegen lijken dan soms wel een mountainbikeparcours.

Agrariërs
Ook al doen agrariërs hun best bij het binnenhalen van de oogst (bijvoorbeeld aardappelen, suikerbieten) om de wegen schoon te houden, toch lukt dat niet altijd. Wel zijn de betrokken landbouwbedrijven verantwoordelijk voor verkeersrisico’s bij slik op de weg.

Waterschap
Het waterschap verzoekt ieder die wegen tegenkomt, die dergelijke gevaarlijke moddersituaties opleveren te bellen met 088-246 1000. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar (lokaal tarief).

Kijk ook maar eens naar de video van ROVZ :

 

Reacties