Leven zonder suiker? Kan dat?

Foto: fotoshoot youtube

Maand zonder suiker:

In onderstaand filmpje gaat een proefpersoon Sacha een maand lang een poging doen om zonder suiker te eten of te drinken door het leven te gaan. Uit steeds meer medische onderzoeken blijkt het negatieve effect van suiker op het lichaam. Zeker de helft van de Nederlanders kampt op de één of andere manier met overgewicht.

Diëtisten, voedingscoaches noemen suiker als de veroorzaker van diverse lichamelijke ziektes en ongemakken, zoals diabetes, chronische vermoeidheid, migraineklachten, huidproblemen (eczeem), en darmproblemen. Daarbij komt dat bepaalde kankercellen dol zijn op fructosesuiker.

Daarom kan het een idee zijn uit te vogelen of een suikerloze voeding wel haalbaar en nuttig is. Lifehunters zocht het uit. Het is trouwens wel goed zoeken in de supermarkt naar producten zonder suiker of kunstmatige zoetstoffen (E-nummers).

Welk resultaat heeft de proefpersoon als hij een maand lang zijn eet- en drankpatroon aanpast met alleen suikerloze en zoetstofloze producten? Houdt hij het uiteindelijk een maand vol? Had dit project eigenlijk wel zin?

Wie wil weten hoe dit uitpakt, kan het beste onderstaand filmpje bekijken. Zijn er mensen, die ervaringen hebben met suikerloze voeding, laat het ons weten. Stuur reacties naar emailadres: kapelle@nieuws.qz0.nl

Tips van Ivana van ruim anderhalf jaar geleden:

Reacties

Cookieinstellingen