Lest best: Orgelconcert door Frank Heye

Foto: Orgelcommissie Hervormde Kerk

Vrijdagavond 9 oktober: Last Night of the OrganProms

De laatste organist die dit jaar in de serie orgelconcerten in de Hervormde Kerk van Kapelle van zich laat horen is: Frank Heye. Deze organist heeft zijn opleiding genoten aan het Koninklijk Muziek-conservatorium van Gent. Tevens is hij in de leer geweest bij Dirk Verschraegen en heeft hij meestercursussen gevolgd bij Johan Huys, Ewald Kooiman, Ton Koopman en G. Bovet.

Frank Heye zal hoofdzakelijk romantische orgelwerken ten gehore brengen, met twee uitzonderingen. Het eerste stuk dat hij zal spelen is een Präludium en Fuga van Johann S. Bach en als voorlaatste werk laat hij mooie toegankelijke muziek horen van Willy Snellings (geboren 1915): Variaties op  een Adventslied ‘Als tussen licht en donker’.

De romantische orgelwerken zijn: een 3-delige sonate in As-moll van Joseph G. Rheinberger, twee werken van Robert Schumann en het slotstuk is een toccata en fuga van Max Reger. Typerend is, dat de meeste stukken zijn geschreven in kleine terts, echter het eerste en laatste werk (Fuga van Reger) staan beiden in majeur, grote terts.

 

Kerkorgel Kapelle

Orgelconcert op het Bätz-Witte orgel door Frank Heye
in de Hervormde Kerk, Kerkplein 2, Kapelle

Vrijdagavond 9 oktober 2015 om 20.00 uur;

Entree: € 7,- / 65 + € 6,- / jongeren tot en met 14 jaar gratis
Na afloop van het concert is gelegenheid tot koffie/thee drinken

 

 

 

Een impressie van het slotwerk (Toccata en fuga in D van Max Reger) is op youtube geplaatst en te horen, Nigel Potts speelt:

Reacties

Cookieinstellingen