Ogham brengt folk uit Ierland en Schotland

Foto: Dorpshuis de Wemel

Ogham, een begrip bij folkfans die van Schotse en Ierse muziek houden.

Zaterdag 17 oktober brengt deze groep folk-muziek naar De Wemel in Wemeldinge. Wat is het toch, dat OGHAM zo populair maakt bij de fervente fans?

Dafne
Is het wellicht de typische, markante stem van Dafne, die bewondering afdwingt bij de ballads en up-tempo songs of speciaal als ze zich begeleidt op de harp?

Hilde en de boys
Of is het juist Hilde met haar viool, die ieder laat meeswingen en meespringen als ze op volle snelheid een reel of jig speelt? De begeleiding door de vier heren mag er ook zijn, met mandoline, mondharmonica, banjo, fluit, gitaar, bohdran, lepels, tinwhistle, ukelele, harp, keyboard, bas en drum.

Samenstelling van OGHAM op zaterdagavond 17 oktober:
Ogham bestaat uit Ber Vekemans (zang, gitaar, mandoline, fluiten), Albert Bull, (gitaar, banjo, mandoline, ukelele, lepels), Noutd Janssen (bas, keyboards, zang), Dagny van der Loo (zang, harp, bodhran), Hilde van Rijsewijk (viool, zang) en Thijs de Groof (drums).

Echt Ierse-Schotse Folk
OGHAM speelt onvervalste Iers-Schotse Folkmuziek met echte klassiekers en minder bekende juweeltjes die de groep zijn tegengekomen op hun jaarlijkse Schotse toernee.

Wie van deze muziek houdt, mag zeker deze avond niet missen, wees er op tijd bij want . . .

 

Iers-Schotse Folkmuziekavond met OGHAM

Zaterdag 17 oktober 2015 om 20.00 uur

Dorpshuis De Wemel, Dorpsplein, Wemeldinge

Entree tien euro.

Impressie van Schotse-Ierse Folkmuziek (weliswaar van OGHAM, maar wel 5 jaar geleden, en in wat andere samenstelling);

Reacties

Cookieinstellingen