Plaatsgenote wint gedichtenwedstrijd

Foto: CCO Public Domain/Pixabay.com

Plaatsgenote wint gedichtenwedstrijd

Nelleke2015Nelleke Tessen-van Liere heeft op 9 oktober in Ellewoutsdijk de eerste prijs (debutanten) in de wacht gesleept van de gedichtenwedstrijd van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

Mailbox
Op vijf oktober las Nelleke Tessen-van Liere in haar mailbox, dat haar gedicht uit een rij van 53 inzendingen in de top drie van de gedichtenwedstrijd was geselecteerd.

Uutgesproken
De finaleavond van de verhalen- en gedichtenwedstrijd ‘Uutgesproken Zeeuws’ werd op 9 oktober in het kerkje van Ellewoutsdijk gehouden.

Beoordeling
Vier categorieën kregen een beoordeling: verhalen door vertellers, gedichten van debutanten, gedichten van gevorderden en haiku’s. Voorwaarde voor inzending was: het geschrevene moest in het Zeeuws staan opgetekend.

Verhalen
Zeven verhalenvertellers mochten op die vrijdagavond voor de pauze hun verhaal in het Zeeuws vertellen. In deze vertelwedstrijd  werden zij  beoordeeld door het publiek.

Gedichten
Na de pauze konden zeven dichters hun creaties van Zeeuwse gedichten ten gehore brengen. Een vakjury beoordeelde hun werk in de gedichtenwedstrijd.

Verrassing
Tot haar verrassing mocht Nelleke Tessen-van Liere uit Kapelle de eerste prijs van gedichten door debutanten in ontvangst nemen. Uiteraard was zij daar zeer verguld bij.

Gedicht
Fragment van het gedicht: “Bruute zieè, hrieze holven, mie witte schuumkoppn die an wild en zonder henade uut mekaarn spattn . . . . . ” . Meer weten: (www.words4you.nl)

Finale
De finaleavond van ‘Uutgesproken Zeeuws’ vond plaats op 9 oktober, de vooravond van de Week van het Nederlands (georganiseerd door de Nederlandse Taalunie) .

Reacties

Cookieinstellingen