Den Haag – Gezocht – Beroving Parallelweg Den Haag

Omschrijving

Een 54-jarige man uit Pijnacker verkoopt al een aantal jaar reizen naar onder meer Spanje. Op zaterdag 3 oktober is hij al bij wat klanten geweest wanneer hij langs gaat bij een familie die een groepsreis heeft gekocht. Voor de afronding van de zaken moet hij op de Parallelweg zijn.

De man komt daar omstreeks 16.30 uur aan en brengt het bezoek aan zijn klanten, met wie hij al jaren zaken doet. Dit keer zou er cash betaald worden. Even na 18.00 uur gaat de reizenverkoper weer weg en loopt naar zijn auto die geparkeerd stond op de hoek van de Wouwermanstraat. Daar ziet hij een man staan die naar hem kijkt en meteen ziet hij een tweede man op hem af komen rennen met een mes. De mannen willen maar één ding: de koffer. Omdat de verkoper de koffer in eerste instantie niet afgeeft, raakt hij met de mannen in gevecht. Maar op het moment dat één van de mannen hem begint te steken met een mes, moet hij zijn strijd opgeven.

De mannen renden er vandoor in de richting van de Groenteweg, de trambaan over, en daarna richting de Hoefkade en de Jacob Schorenlaan. Daar stapten ze in een kleine donkerkleurige auto.

Één van de twee straatrovers is een man met een getinte huidskleur, mogelijk van Antilliaanse afkomst. Hij was 35 à 40 jaar oud en ongeveer 1.75 lang. Hij heeft een stevig postuur en een rond gezicht.

De tweede verdachte eveneens getint en tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij is wat korter dan zijn mededader, ongeveer 1.60m en heeft een normaal postuur. Ondanks dat hij een capuchon op had, is gezien dat hij zwart kroeshaar heeft. De twee spraken Nederlands en met elkaar een voor het slachtoffer onverstaanbare taal.

Reacties

Cookieinstellingen