Voorlichting over eetstoornissen

Foto: Fotoshoot youtube

Wat te doen bij eetstoornissen?

Boulimia of anorexia, zijn volgens diverse woordenboeken terug te leiden naar eetstoornissen, die te herkennen zijn door slecht eetgedrag, zoals uithongering, teveel eten of eetbuien (om het netjes te zeggen).

Invloed
Dat bovengenoemde stoornissen hun invloed zullen hebben op de gezondheid, is voor iedereen wel voor te stellen. Zonder behandeling kunnen deze stoornissen leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s.

Eetverbod2015Oorzaken en gevolg
Welke mensen leiden aan bovengenoemd eetgedrag? Wat zijn de oorzaken en de symptomen hiervan, hoe is zoiets merkbaar, dat iemand dergelijke problemen heeft en hoe kunnen betreffende personen de juiste behandeling krijgen?

Medicatie, therapie, voedingsadviezen?
Wat is de meest succesvolle behandeling? Hoe kunnen eetstoornissen het best behandeld worden en hoe is een eventuele terugval in voorgaand gedrag te voorkomen? Zijn daar medicijnen voor, therapie of voedingsadviezen?

Interesse?
Ieder die geïnteresseerd is in deze materie of zich zorgen maakt over een bekende uit zijn/haar omgeving: Dit thema is onderwerp van gesprek in een informatieve bijeenkomst in Wemeldinge. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoon 0113 -34.34.74 Mevr.W.van Eldik-de Pundert (Cederhof Welzijn)  – Email: info@cederhof.eu

Vrijdagmorgen 13 november: Voorlichting over eetstoornissen
Tijd: vanaf 09.30 uur tot 11.30 uur (zaal is open vanaf 09.15 uur)
Dorpshuis De Wemel, Dorpsplein, Wemeldinge
Organisatie Indigo Zeeland – Toegang is gratis

Een filmpje van enkele jaren geleden over de achtergronden van een voorbeeldsituatie:

Reacties

Cookieinstellingen