Hoezo weggooien? Welnee . . .

Gun apparaten, kleding, computer een tweede leven

“Is deze waterkoker nog te repareren?” Of: “De rits van mijn broek is stuk, wat nu?” Deze vragen kunnen mensen weer stellen bij het Sociaal Café vrijdagmorgen 23 oktober in Wemeldinge.

Makkelijk
Het lijkt zo makkelijk: “Scheerapparaatje stuk, dan kopen we toch een nieuwe? Repareren kost meer dan nieuw.” Toch is dat lang niet altijd terecht. Want veel mensen weten gelukkig al: Regelmatig is er in één van onze dorpshuizen: het Repaircafé. En dat kost minder dan menigeen denkt.

Vrijwilligers
Diverse vrijwilligers zijn bereidwillig om kennis en vaardigheden te gebruiken om min of meer kleine ergernissen op te lossen. Naaisters, klussers en computer-vrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties of geven uitleg.

Welke klusjes?
Het kan gaan om defecte broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed… alles wat het niet meer doet, is welkom. Wat is leuker, dan het vertrouwde apparaat of die leuke kleding weer in vol ornaat te gebruiken?

Minder afval, meer contact
Op die manier kan de grote afvalberg een stukje kleiner worden. Trouwens zo’n Repair Café kan ook best gezellig zijn, want het geeft tegelijk de gelegenheid om  (nieuwe) contacten te leggen en even bij te praten.

Repair Café Dorpshuis Wemeldinge

Vrijdagmorgen 23 oktober van 09.00-12.00 uur

Locatie: Dorpshuis Wemeldinge, Dorpsplein

RepairCafe2015

 

Reacties

Cookieinstellingen