Brand bij cafetaria Kapelle

Foto: Brandweer.jpg

Binnenbrand in horecagelegenheid Kapelle

Even na zeven uur vrijdagavond kwam de melding binnen: Binnenbrand bij Cafetaria De Pauw, aan de Biezelingsestraat in Kapelle. De brand woedde in eerste instantie in de afzuigkap, maar bleek toch uit te breiden. Om 19.45 uur schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’.

Brandweer van Kapelle kon snel ter plaatse komen (ruim honderd meter van de brandweerkazerne) Ook een blusgroep uit Wemeldinge en brandweerhulp uit Goes met een ladderwagen uit Goes konden assistentie verlenen.

De brand ontstond in de motor van het afzuigsysteem. Brandweermannen met perslucht zijn het pand binnengegaan. De brandweer kon een nieuw speciaal blussysteem ‘Cobra’ inzetten, door met hoge druk de brand, die tussen dak en spouwmuur woedde te blussen.

Om ongeveer 22.00 uur heeft de brandweer het sein ‘Brand meester’ gegeven. Wat het pand betreft: materiële schade en  omliggende pand(en) hebben te maken met rookschade.

Een demonstratiefilmpje uit 2009 van de brandweer uit Flevoland verduidelijkt het één en ander over het Cobra-blussysteem:

(Wie nog meer wil weten over het COBRA-blussysteem kan even kijken op de website van brandweer Flevoland.)

Reacties

Cookieinstellingen