Thema-avond ‘Alcohol, wat doe jij ermee?’

Foto: Fotoshoot youtube

Bewustwording over effecten van jongeren en alcohol

NicoVanDerLely2015

Kinderarts Nico van der Lely houdt maandagavond 23 november in Dorpshuis De Vroone een lezing over genoemd onderwerp, waarna volwassenen en jongeren in een apart programma met het thema aan de slag gaan. Opgroeiende kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar zijn zich vaak niet bewust van de effecten die alcohol kunnen hebben op die jonge leeftijd. Door de Zeeuwse aanpak van problemen rondom jongeren met alcohol willen Zeeuwse gemeenten samen met diverse organisaties (onder andere GGD Zeeland, Indigo Preventie, Politie Zeeland) zowel ouders, verzorgers als jongeren bewust maken van de diverse aspecten van dit onderwerp.

Praktische gids over jongeren en alcohol
Nico van der Lely zal in het begin van de avond het boek ‘De alcoholvrije puber, een praktische gids’ overhandigen aan wethouder Marco Kleppe. Dit is gelijk het startsein van de Zeeuwse boekenactie rondom het alcoholgebruik onder jongeren. Het boek ‘De alcoholvrije puber, een praktische gids’ is geschreven door tekstschrijfster Joke Ligterink, kinderpsycholoog Mireille Visser en kinderarts Nico van der Lely. Met de boekenactie willen de deelnemende gemeenten ouders en verzorgers ondersteunen in hun zoektocht hoe om te gaan met alcohol in de opvoeding. Daarom stellen de Zeeuwse gemeenten het boek < winkelwaarde € 15,95 >  (via een waardebon) gratis beschikbaar aan ouders met kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.

Thema-avond ‘Alcohol, wat doe jij ermee’

Maandagavond 23 november 2015

Dorpshuis ‘de Vroone, C.D. Vereekestraat 74, Kapelle

Aanvang 19.30 uur Gratis toegang, wel eerst aanmelden;

 

Meer informatie over jongeren en alcohol is onder meer ook te vinden op onderstaande websites:

 > > > Onderstaand filmpje is drie jaar geleden gemaakt op een locatie in Bruinisse. Ook hier komt het thema aan de orde:

Hieronder een video (van april 2015): Nu met kinderarts Nico van der Lely aan het woord over:  Kinderen, alcohol en sport:

Impressie van deze avond via twitterbericht Jong Kapelle:

Reacties

Cookieinstellingen