Snoeien met mes en vork?

Foto: fotoshoot youtube

Snoeien met mes en vork?

Nee, maar snoeimessen bestaan wel degelijk: Fruitteeltmuseum Kapelle start zaterdag 16 januari met een korte snoeicursus ‘Snoeien van laagstam fruitbomen’. Deelnemers krijgen onder deskundige leiding het snoeien van appels en peren zowel in theorie als praktijk in de vingers, dan wel uitgelegd.

Inhoud
Tijdens de cursus komen diverse aspecten aan bod: het juiste tijdstip van snoeien, de manier van snoeien, de reactie van de fruitboom op de snoei en welk resultaat de snoei kan hebben op de opbrengst. Cursisten kunnen zoveel mogelijk zelf aan de slag, want zelf doen leert en werkt het best.

Startdatum
Op zaterdagmorgen 16 januari start de cursus om 10.00 uur, waarin vele praktische tips aan de orde komen. Deze cursusdag duurt tot 16.00 uur.

Keuze dagen
Daarna kunnen de cursisten kiezen uit twee praktijkdagen, hetzij donderdagmiddag 21 en 28 januari van 13.00 tot 16.00 uur of twee zaterdagmorgens 6 en 13 februari van 09.30 tot 12.30 uur.

Kosten en aanmelding:
Kosten van de cursus zijn € 75,-. Hierbij zijn inbegrepen consumpties, reader en de lunch op 16 januari. Aanmelden via email: info@fruitteeltmuseum.nl of telefonisch tijdens openingsuren op woensdagmiddag en zaterdagmiddag.

Voor de zekerheid:
Op volgorde van aanmelding krijgen gegadigden een bevestiging van deelname. Locatie is Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle. Telefoon: 0113 – 34.49.04

 

Fruitteeltmuseum

Reacties