WhatsApp-groepen voorzien van stickers

Foto: KapelleNieuwsNl

WhatsApp-groepen voorzien van stickers

De eerste drie actieve WhatsApp-groepen in gemeente Kapelle hebben donderdagmiddag 11 februari in Schore de eerste stickers gekregen uit handen van burgemeester Stapelkamp.

Eerste stappen
Vier weken geleden hebben al enkele mensen uit Schore de eerste stappen gezet om een contactgroep via WhatsApp te starten. Zo’n WhatsApp-groep dient dan om de kwetsbaarheid van burgers in te perken en een veiliger gevoel in de buurt te scheppen.

Verwachting
Wat wordt er van een lid van zo’n WhatsApp-groep verwacht? Allereerst een signaleer-functie. Gebeuren er dingen in de buurt, die erg verdacht overkomen, (dus als het echt nodig is)  kan dat worden doorgegeven.

Aspirant
Aspirantleden krijgen tips en trucs aangereikt, die belangrijke zaken aanstippen, dus niet zo zeer als er onbekende mensen voorbijfietsen, maar juist doorgeven als er echt iets aan de hand is.

Een BuurtWhatsApp-groep?
Wat is een dan BuurtWhatsApp-groep precies? Een buurtWatsAppgroep is een burgerinitiatief, dat de veiligheid door middel van doeltreffende berichtgeving in de buurt kan bevorderen, zonder dat het een chaos hoeft te worden.

Waarom?
Waarom WhatsApp? Enkele nieuwsberichten laten zien, dat contacten met 112 en buurtbewoners wel degelijk wat op kunnen leveren:
⦁    https://www.politie.nl/nieuws/2014/november/19/08-inbrekers-verjaagd-na-whatsapp-bericht-aan-buurtbewoners.html
⦁    http://waalwijk.nieuws.qz0.nl/nieuws/20151013/politie-roept-burgers-op-om-een-whatsapp-buurtgroep-te-starten/
⦁    https://www.wijwijchen.nl/groep/wijchen-waakt

Stickers
De stickers, die burgemeester Stapelkamp donderdagmiddag uitreikte kunnen leden op eigen ramen en deuren plakken, om te laten zien, dat de buurt alert is op onaangename zaken, zoals (poging tot) diefstal, collecteren en venten zonder vergunningen en dergelijke.

Initiatief
Wel doen burgemeester Stapelkamp en de wijkagent een beroep op buurtverenigingen en andere contactgroepen in alle kernen en buurten om initiatief te nemen om ook een dergelijke WhatsAppgroep op te starten. Meer informatie is te vinden op www.wapb.nl en de website van gemeente kapelle. www.kapelle.nl > Inwoner > Veiligheid > Inbraakpreventie > BuurtWhatsApp-groepen.

WhatsAppGroep2016

Reacties