Opening: nieuw gemaal bij Schore

Nieuw gemaal, Schore
Foto: Kapelle.nieuws.qz0.nl

Presentatie nieuw gemaal bij Schore

SchoreGemaal2016A

Belangstellenden konden dinsdagmiddag 16 februari kennis maken met het nieuwe gemaal bij de Schoorse Zeedijk. Met een presentatie en rondleidingen naar het gemaal (zowel aan de buitenkant als binnen bij het instrumentenpaneel en de kelder), maar ook aan de Westerscheldekant van de zeedijk werden geïnteresseerden bijgepraat over allerlei zaken over het waterbeheer door het waterschap en de specifieke mogelijkheden bij het nieuwe gemaal.

 

Afwateringbuizen van het gemaal

Eén van de medewerkers van het waterschap vertelde over de werkzaamheden bij het gemaal, zij toonde de nieuwe onderdelen van het gemaal, zij vertelde over de ontwikkelingen in waterbeheer en toepassingen die nu gebruikt worden. Zij maakte ook duidelijk dat het gemaal een functie heeft in de vis-trek vanuit Westerschelde naar de binnenwateren en terug. Bepaalde vissoorten, zoals de palingen en stekelbaarzen, die zowel in zout water als in brak (zoet) water leven kunnen op een bepaalde manier het gemaal passeren.

 

Bijgaande afbeelding is één van de informatiepanelen bij het gemaal aan de Schoorse kant van de zeedijk en bij de afwateringssluis aan de Westerscheldekant van de zeedijk.

 

Meer informatie over het nieuwe gemaal is onder meer ook te lezen op de website van waterschap Scheldestromen.(bij zoekopdracht Schore)

Reacties