Kunstavond Kattendijke

Foto: Wim van de Wege (c)

Kunst in beeld en geluid

Muziek, verhalen en gedichten zijn te beluisteren, maar er is ook een pop-up-expositie te zien met schilderijen, potloodtekeningen en fotografische werken, kortom een avond met gevarieerde kunst in beeld en geluid.

Kattendijke
Middenin een pittoreske dorpje aan de Westerschelde tussen Wemeldinge en Goes gelegen staat een schattig kerkje, dat ook zeer geschikt is voor kunstavonden als deze: de enige en echte dorpskerk van Kattendijke.

Organisator
Organisator van deze kunstavond is Wim van de Wege. Hij is bij kunstkenners vooral bekend door zijn buitenlandse en Zeeuwse landschappen. Deze avond zal hij zijn minder bekende levensgrote portretten laten zien. Daarnaast brengt hij enkele muziekstukken ten gehore op het kleine kerkorgel.

Palet van kunstenaars
Verschillende kunstenaars komen diezelfde avond in de schijnwerpers: Jan Gunter houdt van het verfijnde werk: Hij laat minutieuze potloodtekeningen in een magische-realistische stijl zien, waarin hij zoekt naar de diepte onder de oppervlakte. Hij is een echt dubbeltalent, want hij laat ook enkele Zeeuwse balladen horen.

Gedichten en foto’s
Dichter Hans Dingemanse komt zijn gedichten voorlezen. Bovendien exposeert hij drie series foto’s die elk op een andere manier verwijzen naar de ‘Rand van de wereld’, het thema van deze avond.

Verhalen
Maria Dingemanse completeert deze avond met enkele verhalen uit haar werk (onder andere kinderboeken), die ze bij diverse uitgeverijen heeft gepubliceerd.

Gastheer
Oud-wethouder van Kapelle Leo Kosten is gastheer van deze kunstavond en zal passende inleidingen houden over de te bekijken en te beluisteren kunstwerken.

Kattendijke

 

Kunstavond

Kunstavond wordt gehouden in Dorpskerk Kattendijke, Dorpsstraat, Kattendijke

Vrijdagavond 19 februari 2016 om 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur)

Toegang is gratis – Wees er snel bij, want reserveren is noodzakelijk, vanwege de beperkte zitplaatsen.

Reserveren via: DEZE LINK

 

 

Reacties