Taalkunstenaar Wim Daniëls komt naar Kapelle

Foto: fotoshoot youtube

Interessante avond voor wie van spitsvondigheden houdt:

Wim Daniëls is een persoon die houdt van spraakmakende taalkwesties. Hij is bekend van radio en televisie, uit sociale media, auteur van diverse boeken, toneelvoorstellingen, columnist, stadsdichter van Helmond, tekstbeoordelaar, en meer. (En zijn vader stelde hem daar nog wel de kritische vraag bij: “Kun je daar wel je brood mee verdienen, jongen?”)

Vroeger
Waren het in vroegere tijden markante figuren zoals Godfried Bomans, of Kooten en de Bie, die ons versteld konden doen staan van taalkunstigheden, taalfautjes en taaltrucjes, vandaag is het Wim Daniëls, de taalkenner en taalkunstenaar, die van zich laat horen. (denk maar aan zijn kritieken over ‘het Koningslied’).

Uitgerekend
Wim Daniëls is uitgerekend de persoon, die de Culturele Raad van Kapelle heeft gestrikt om een populairwetenschappelijke avond te geven in het gemeentehuis van Kapelle. De vraag is: Gaat hij de geïnteresseerde bezoekers aan het (denk)werk zetten of wordt het een geïmproviseerde taalkundige toneelvoorstelling?

Wat gaat hij doen op die betreffende avond?
Wim Daniëls zal het deze avond hebben over het ontstaan en de ontwikkeling van de Nederlandse taal en het naderend einde van de dialecten. Hij gaat dat ongetwijfeld doen op zijn zelfbedachte, eigenste en inspiratorische manier.

Website en impressie

Op zijn website www.wimdaniels.nl is een overzicht te zien van een aantal zaken, waar Wim Daniëls mee bezig is. Ook onderaan dit artikel zijn enkele video’s te zien, waarin hij een uitdrukkelijke rol vervult.

Wim Daniëls, taalvirtuoos en taalkundige
Populairwetenschappelijke avond in de hal van gemeentehuis Kapelle
Woensdagavond 9 maart om 20.00 uur

Kaarten zijn te verkrijgen (en te downloaden) via www.kapellecultureel.nl en kosten tien euro per stuk. Bijkomende kosten: transactiekosten € 1,- en ieder die de kaarten via de post toegestuurd wilt krijgen, betaalt € 1,- extra.

Reacties