Eén dag extra: 29 februari

Foto: CC0 public domain / pixabay / FirmBee

Extra dag 29 februari:

Zo’n 29ste februari, die extra dag die één keer in de vier jaar op de kalender staat, is eigenlijk een vreemde eend in de bijt van de tijd. Je zal maar je verjaardag vieren op die dag! Dan wordt je in één klap vier jaar ouder, want die andere verjaardagen kun je eigenlijk niet op diezelfde datum vieren. Het mag dan wel een bijzondere dag zijn, een soort droomdag.

Eén dag extra voor  . . . .
Stel dat we met z’n allen op die 29ste februari iets bijzonders gaan doen: één dag extra vakantie vieren, of iets speciaals doen voor iemand anders, een dag waar niets verplicht is, maar wel van alles mag, een dag die niets hoeft te kosten, waar alles gratis is en iedereen iets extra’s voor iemand anders wilt betekenen. Wat zouden we dan gaan doen?

Ideeën
Zo maar wat losse ideeën: Gaan we die dag gebruiken om te feesten, de bloemetjes buiten zetten, een dagje naar het strand (welk weer het ook zou zijn), nemen we een oude schoolvriend(in) mee naar de grote stad (Amsterdam, Parijs, om eens wat te noemen), gaan we met bekenden of familie naar een prekpark, een film, een concert of museum of organiseren we een speciale reünie?

Droomdag
Als we op het eind van ons leven nog één extra dag zouden krijgen, een dag die nog op ons verlanglijstje staat of op de bucketlijst, hoe zouden we dat in willen vullen? Word het een dag alleen voor onszelf of gaan we iets speciaals voor iemand anders organiseren? Wat is nou uw of jouw ultieme droomdag? Vertel ons er iets over (bij reacties of in de mailbox)

Niet alleen op 29 februari
Eigenlijk valt zo’n droomdag niet alleen op die extra dag op 29 februari, maar zo’n extra dag komt best wel vaker voor. Wie goed oplet zal vast wel op diverse kalenders van die bijzondere dagen zien staan, zoals NLdoet (vrijwilligersdag op 11 + 12 maart), of een speciale zwerfvuilopruimdag (Nederland Schoon op 19 maart) of een Natuurwerkdag begin november, dit jaar op 5 november, maar het kan ook best een eigen droomdag zijn, die niet op de landelijke kalender hoeft te staan.

Droomlijst
Wie ons wilt laten weten, welke ideeën nog op die droomlijst staan of juist al zijn uitgevoerd, mag ons dat laten weten. Misschien kan er ook een fotootje bij om duidelijk te maken om welke activiteit het gaat of ging. Reacties kunnen onderaan dit artikel geplaatst worden of kunnen gestuurd worden naar emailadres: kapelle@nieuws.qz0.nl

Reacties