Kleinfruitpresentatie in Fruitteeltmuseum

Foto: CC0 Public Domain / pixabay / Unsplash

Meer weten over bessen en druiven?

Wie meer wil weten over die lekkere en gezonde vruchten kan op zaterdagochtend 5 maart zijn/haar hart ophalen in het Fruitteeltmuseum Kapelle. Daar geven deskundigen tekst en uitleg over teelt en snoeien van druiven en bessen.

Druiven
Al bevatten druiven nauwelijks vitamine C, toch mogen deze vruchten in een uitgekiend voedingspatroon niet ontbreken. Ze bevatten naast kalium ook de meeste voedingsvezels van alle populaire fruitsoorten in Nederland.

 

Bessen
Als onderteelt in een hoogstamboomgaard werden bessenstruiken vooral in de vorige eeuw ingeplant om de late opbrengst/oogst van appels, peren en kersen te compenseren. Bessen zijn hele gezonde vruchten met vele vitamines, anti-oxidanten en vezelstoffen.

 

Bewaren
Wie trouwens wil weten waar en hoe lang je bessen en druiven het beste kan bewaren voor consumptie (binnen of buiten de koelkast), kan eens een kijkje nemen op de website (bewaarwijzer) van het voedingscentrum.nl.

Specialisatie
Toen fruittelers overgingen op laagstamfruitbomen is de bessenteelt samen met het ander kleinfruit in Kapelle als zelfstandige teelt in de naoorlogse jaren van de vorige eeuw tot bloei gekomen. In de fruitveiling KB&O in Kapelle werden in de loop van de tijd vele kilo’s aardbeien, frambozen, bramen, bessen en andere kleinfruitvruchten aangevoerd en geveild.

Kleinfruitochtend
Op deze kleinfruitpresentatieochtend komen onder andere het tijdstip van snoeien, de wijze van snoeien, bestrijding van plagen en de reactie van de fruitboom op de snoei en opbrengst van de bessen en druiven ruimschoots aan bod. En natuurlijk hoort daar in de koffiepauze ook een toepasselijke traktatie bij: keuze uit een punt van de bessen- of de druiventaart.

Ochtend vol met bessen en druiven
Kleinfruitpresentatie en demonstratie

<<  Zaterdagmorgen 5 maart van 09.30 tot 12.30 uur >>
Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle

Kosten € 15,- (inclusief koffie/thee en een taartpunt)
Meer informatie: zie: www.fruitteeltmuseum.nl

Reacties