Licht uit op zaterdagavond?

Foto: Fotoshoot youtube

Licht uit op zaterdagavond?

Kapelle doet ook mee! Zaterdagavond 19 maart om 20.30 uur dooft het licht, doven de schijnwerpers op het Kerkplein in Kapelle tot ongeveer 21.30 uur. Dit gebeurt in het kader van de internationale actie Earth Hour (het Uur der Aarde)

Waarom Earth Hour?
Steeds meer mensen en organisaties krijgen het besef dat fossiele brandstoffen op deze aarde op kunnen raken en dat energiebesparing en milieubedreigingen (bijvoorbeeld uitstoot van kooldioxide) meer aandacht mogen krijgen.

Sydney2016Hoe Earth Hour begonnen is:
De Australische stad Sydney is in 31 maart 2007 gestart vanaf 19.30 uur een uur lang de verlichting te doven. De daarop volgende jaren volgden andere landen, organisaties en individuen dit voorbeeld.(Bron Wikipedia)

Wat is het effect?
In 2007 deden in de stad Sydney 2,2 miljoen mensen mee en bereikten in het Earth Hour een geschatte energiebesparing tussen de 2,1 en 10,2 procent (bron Wikipedia).

Meer lezen
Op diverse websites is meer te lezen over bovengenoemde thema’s, zoals de website van Wereld Natuurfonds Nederland.

Onderstaand filmpje:
In het eerste onderstaande filmpje (in Engels gesproken) komt de droom van een meisje in de schijnwerpers: De droom voor een vernieuwde, bewuste wereld, voldoende leefbaar voor komende generaties.

Oproep gemeente Kapelle:
Daarom doet de gemeente Kapelle een oproep aan burgers en bedrijven om mee te doen: niet noodzakelijke verlichting zaterdagavond vanaf 20.30 uur een uur lang te doven. (zie website: www.kapelle.nl/inwoner/nieuws)

In het eerste onderstaande filmpje (in het Engels gesproken) komt de droom van een meisje in de schijnwerpers: de droom voor een vernieuwde, leefbare wereld, ook voor komende generaties: ‘The Future starts today’, dat wil zeggen De Toekomst begint nu:

In het tweede filmpje (uit maart 2015) laat Surhusterveen (Friesland) met name ‘de upgraders’ zien hoe zij toen met dit onderwerp aan de slag gingen:

 

Reacties