Goede penningmeesters zijn goud waard

Foto: CC0 Public Domain / pixabay.com / janeb13

Penningmeester zijn is meer dan . . .

Dat een penningmeester méér dient te zijn dan een schatbewaarder, een geldbeheerder van een (sportieve of culturele dorps-)vereniging mag bij iedereen wel bekend worden geacht. Toch heeft een dergelijke bestuurder van een vrijwilligersorganisatie een niet te onderschatten en verantwoordelijke taak.

Taken
Bij de taken van een penningmeester komt meer bij kijken dan alleen financiële overzichten kunnen maken, kennis hebben van computerboekhouding, begrotingen kunnen maken, weet hebben van subsidies, sponsoring, fiscale, juridische, en aanverwante zaken.

Upgrading
Een moderne verenigingspenningmeester weet van wanten en gaat met zijn of haar tijd mee. Toch kan zo iemand best wel het gevoel krijgen, dat de benodigde kennis net iets te kort schiet en wel een upgrading kan gebruiken.

Cursus
Dan is de cursus ‘Penningmeester’, dat wordt aangeboden door de samenwerking van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Reimerswaal en de SMWO wellicht iets om daar bij aan te schuiven.

Ook voor beginners
De cursus ‘De penningmeester’ vindt plaats op woensdagavonden 13 en 20 april in buurthuis ‘de Pit’ in Goes. De cursus bestaat uit twee dagdelen, en cursustijden zijn van 19.30 tot 22.00 uur. Tijdens deze cursus komen de taken en verantwoordelijkheden van een penningmeester aan bod, waaronder de financiële administratie en het financieel beheer. Ook aspirant penningmeesters zijn van harte welkom.

Snel reageren
Snel beslissen en inschrijven is nodig, want aanmelden kan nog tot en met woensdag 23 maart. Meer informatie via Ellen Jansen,telefoon 0113-33.32.03 of email: e.jansen@kapelle.nl Aanmelden via: www.kapelle.nl/cursusaanbod

Reacties