Fruitteelt-museumweek

Foto: Fruitteeltmuseum

Museumweek

Stond elk jaar in de tweede helft van april het Museumweekend op de agenda: Dit jaar is het al uitgegroeid tot een hele week: de Nationale Museumweek. En natuurlijk doet ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle daaraan mee. Zowel aanstaande zaterdag is het nodige te zien en te horen in het museum, maar ook maandagavond en de daaropvolgende zaterdag zullen belangstellende bezoekers zich niet hoeven te vervelen.

Unieke verhalen, unieke belevenissen
Komende zaterdagmiddag (16 april) is het hek van de dam en komen om 14.00 uur de verhalen los. Een oud-fruitkweker vertelt over zijn herinneringen en belevenissen met de appels en de peren. Met  name de veiling Kapelle Biezelinge & Omstreken neemt een bijzondere plek in zijn verhaal en licht hij het reilen en zeilen van de veiling op de ouderwetse manier toe. Speciale toegangsprijs voor deze dag is € 4,50.

Ontdekkingen en ontwikkelingen in de fruitteelt
Maandagavond 18 april vindt om 19.30 uur een lezing plaats over de ontwikkelingen in de fruitteelt. Hierbij wordt het verhaal verteld van o.a. de robots, de drones en de nieuwste spuittechnieken.De lezing door John Bal, georganiseerd door de Vrienden van het Fruitteeltmuseum, duurt tot 22.00 uur en kost voor niet leden € 5,00.

Bloesemfietstochten2015Een fruitige fietstocht om nooit te vergeten:
Op zaterdag 23 april is het genieten van het verhaal van de bloesem, de gouden schat van het Fruitteeltmuseum. Om 12.30 uur start een fietstocht o.l.v. een gids om gedurende 3 uur en 20 km te fietsen door en langs de bloeiende boomgaarden in de omgeving van Kapelle. De kosten zijn € 9,00 inclusief consumptie.

Museumweek in en rondom het Fruitteeltmuseum:

  • Zaterdagmiddag 16 april 14.00 – 15.00 uur:
    Belevenissen en herinneringen met appels en peren;
  • Maandagavond 18 april 19.30 – 22.00 uur:
    John Bal vertelt over ontwikkelingen in de fruitteelt;
  • Zaterdagmiddag 23 april 12.30 – 16.00 uur:
    Start bloesemfietstocht o.l.v. gids (20 kilometer fietsen en verhalende rondleiding over de gouden schat van het Fruitteeltmuseum)

Locatie: Annie M.G. Schmidtsingel 1, Kapelle
Meer informatie via www.fruitteeltmuseum.nl
eventueel telefonisch tijdens openingsuren:
Telefoon: 0113 – 34.49.04

Reacties