Ons Nederlanders . . . . . .

Foto: fotoshoot youtube

Ons Nederlanders . . . . . . .

Wie zijn dat toch eigenlijk, die Nederlanders? Dat zijn toch die verwende mensen, die denken dat er altijd 24 op 7 elektriciteit en water en verwarming moet zijn? Mensen, die een waterkraan opendraaien en nagenoeg altijd (meestal) helder, schoon drinkwater voorhanden hebben? Mensen, die beginnen steen en been te klagen als een trein of bus 15 minuten te laat komt? Mensen, die doodleuk verwachten dat ze met een zekere leeftijd recht hebben op pensioen?

Verhaal
Ooit het verhaal gehoord van iemand, die op vakantie geweest is, waar die persoon als bergbeklimmer, één of meer bergen wilde bedwingen? Op één van die reizen een ongeluk heeft meegemaakt, waarin hij tientallen meters omlaag is  gevallen, een been heeft gebroken en ribben gekneusd, hulp heeft gevraagd en na een aantal uren in een bergspleet heeft geleden, wel reddingshelicopters over zien vliegen, maar doordat hij geen contrasterende signalen kon laten zien, eerst niet is opgemerkt, maar toch na meer dan zes uren is gevonden en naar veilige oorden is vervoerd?

Help
Is het dan terecht om ons Nederlanders te horen klagen, dat hetzij een ambulance of een wegenwacht, of een politieauto  in onze provincie meer dan 15 minuten over doet om een slachtoffer te kunnen helpen? Wat zijn we toch eigenlijk verwende, verwaande en zielige wezentjes, niet?

Nog een prettige zondag verder, maak er een mooie en fijne dag van.
Cees Mav

Reacties