Repair Café Wemeldinge

Foto: Cederhof Kapelle

RepairCaféKapelle2014Repair Café Wemeldinge

Vrijdagmorgen 22 april is het er weer een mooie gelegenheid voor: Zal ik het kledingstuk of die stofzuiger, strijkapparaat nu weggooien of is die misschien nog te herstellen? Maar ja, repareren kost best veel, dus toch weggooien? Mooi niet! Op die bewuste ochtend tussen 09.30 en 12.00 uur is er in Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge weer een Repair Café.

Welke artikelen?
Kledingstukken, waar een steekje aan los zit of waar een nieuwe rits of knoopje aan moet, een huishoudelijk apparaatje, dat het even niet meer doet of niet meer naar behoren werkt, een computer, waar het nodige mee aan de hand is, zijn wat voorbeelden. Vrijwilliger-deskundigen staan klaar er om met een vakmansoog naar te kijken en zo mogelijk het artikel weer te herstellen.

Weggooien is zonde
Zeker spullen weggooien, die nog een tweede leven verdienen, waar je aan gehecht bent of omdat het best prijzig kan worden als je elke keer weer nieuw  moet aankopen voor artikelen waar maar een ‘klein’ probleempje aan vast zit: Dat is toch zonde?

Gezellig
Vaak zijn repair café’s ook ontmoetingsplaatsen voor gelijkgestemden. Huis-, tuin- en keukentips kunnen de hulpvragers op die gezellige momenten vaak uitwisselen. Het zou zo maar kunnen, dat je daardoor rijker naar huis gaat, dan je van huis ging.

Organisatie is in handen van Cederhof Welzijn

BibliotheekWemeldinge2014B

Repair Café in Dorpshuis De Wemel
Vrijdagmorgen 22 april 2016

Tijd: 09.30 tot 12.00 uur
Gratis Entree

Reacties