Meer profijt van je bieb-pas

Foto: fotoshoot youtube

Vakantietip voor boekenwurmen:

Wie veel leest en daardoor wel eens wat boeken meeneemt op vakantie, dan heeft de bibliotheek nog een vakantietip: Ga gastlenen. Want een bibliotheekpas heeft zo best wel z’n voordelen.

In Zeeland
Elk bibliotheeklid weet vast wel, dat je met je biebpas niet alleen in eigen woonplaats terecht kunt, maar ook boeken kunt lenen in bibliotheek uit andere Zeeuwse plaatsen. Dat ook andere bibliotheken buiten de provincie een gastleenservice hebben, weet niet iedereen.

Gastlenen, ook buiten Zeeland?
Alle Zeeuwse bibliotheekleden kunnen vanaf dit jaar gratis lenen bij bibliotheken in heel Nederland. Voorwaarde is wel, dat de gastbibliotheek van je vakantieadres ook meedoet met het gastlenen.

Hoe werkt gastlenen eigenlijk?
Als je je met je biebpas en ID-kaart meldt bij de balie van een bibliotheek buiten de provincie, kun je een gastbibliotheekpas aanschaffen, waarmee je direct een boek bij die bibliotheek kunt lenen.

Wat kost een gastbibliotheekpas?
Bij navraag vertelde de woordvoerdster van de Zeeuwse Bibliotheek, dat veel bibliotheken, die het gastlenen van bibliotheekboeken aanbieden geen geld vragen voor de extra gastpas. Sommige bibliotheken vragen wel een kleine bijdrage.

Terugbrengplicht
Voorwaarde van het lenen met een gastbibliotheekpas, dat de geleende boeken ook weer bij dit bibliotheek moeten worden ingeleverd. Het is niet de bedoeling dat de Kapelse of Wemeldingse bibliotheek de gastboeken gaat terugsturen.

Voordeel
Boeken kunnen lenen bij de bibliotheek van je vakantieadres buiten de provincie, maar wel in Nederland, heeft het voordeel, dat er minder boeken van huis meegenomen hoeven te worden op vakantie.

(Bron: Persbericht Zeeuwse Bibliotheken)

Meer informatie:
Wie meer wil weten over alle mogelijkheden van bibliotheek en bibliotheekpassen kan eens kijken op de websites van:
de Zeeuwse bibliotheek en bibliotheekoosterschelde.nl

Reacties