Bloesemfeest

Foto: Fruitteeltmuseum Kapelle

Woensdagmiddag 4 mei in en bij Fruitteeltmuseum: Bloesemfeest

In de meivakantie hebben vrijwilligers van het Fruitteeltmuseum weer een leuke kinderactiviteit in petto: Een speurtocht en aansluitend een creatieve middag. Onder begeleiding kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de museumtuin speuren naar fruitbloesems en andere bijzondere vondsten. Die gevonden materialen kunnen ze die middag dan verwerken in een echt bloeiend kunstwerk.

Kunstwerk
Met penseel en verf kunnen ze dan een zo mooi mogelijk bloesemschilderij in 3D (drie dimensies, ofwel: lengte, breedte en hoogte) maken. Wie weet, kan dit voor de jonge spruit het begin worden van een bloemrijke, fruitige en glansrijke carrière?

Kinderveiling Fruitteeltmuseum
Kinderveiling Fruitteeltmuseum

Na de appelsap
Als de appelsap is opgedronken, kunnen kinderen (en ouderen) naar de authentieke veilingruimte lopen, om mee te maken hoe vroeger in het veilinggebouw in Kapelle appeltjes geveild werden.

Wie zijn er welkom?
Niet alleen kinderen uit alle windstreken zijn op deze middag uitgenodigd, ook mogen ouders, grootouders, ooms en tantes, buren, vrienden en kennissen als begeleiders aanschuiven. Er is trouwens voor jong en oud genoeg te zien en te beleven in het Fruitteeltmuseum.

Wat kost dat?
De entreeprijs voor kinderen bedraagt € 3,50 per persoon, inclusief appelsap. De begeleiders betalen het normale entreetarief.

Meer informatie:
Informatie en aanmelding: Telefoon tijdens openingsuren: 0113 – 34.49.04 of e-mailen naar: Info@fruitteeltmuseum.nl. Voor meer gegevens is de website te raadplegen: www.fruitteeltmuseum.nl

Datum, tijd en locatie:
Woensdagmiddag 4 mei vanaf 13.30 uur in het
Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle

Reacties