Heftig motorongeluk Wemeldinge

Aanrijding motor met uit uitrit komende auto dichtbij Wemeldinge. Traumahelicopter is gealarmeerd.Motorrijder komend uit richting Kapelle botste omstreeks 14.00 uur zondagmiddag met hoge snelheid op een auto, die net vanuit een uitrit de weg opdraaide. De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken. Onderdelen van auto en motor lagen meer dan honderd meter van elkaar verwijderd. Vrijwel direct is de traumahelicopter ingeschakeld.

Volgens een politiewoordvoerder gaat het om minimaal twee mensen, dat wil zeggen een motorrijder en één  inzittenden in de auto.  Hulpverleners hebben witte schermen rondom de slachtoffers geplaatst om inkijk van buitenaf zoveel mogelijk te voorkomen. De motorrijder is met ernstige verwondingen (volgens politiewoordvoeder: nekletsel en ademhalingsproblemen) in de traumahelicopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gevlogen. Ook de inzittende van de auto is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Oorzaak van het ongeluk ligt hoogstwaarschijnlijk in een combinatie van factoren. Volgens omstanders heeft de motorrijder met behoorlijke snelheid gereden. Op een kaarsrechte weg is accelererend motorrijden nou eenmaal heel verleidelijk.
Vanuit de uitrit, waar de auto vandaan kwam, is het ook lastig te zien met welke snelheid een naar zich toe komende weggebruiker aan komt gereden. Een inschattingsfout ligt dan voor de hand.
Politie is voorlopig nog bezig met het onderzoek, dus uiteindelijke conclusies kunnen pas later worden getrokken.
De provinciale weg tussen Kapelle en Wemeldinge is enkele uren gestremd geweest.
Cookieinstellingen