Hennep stinkt, ook in Kapelle

Foto:

Artikel naar aanleiding van persbericht Politie.nlWoensdagmiddag is in de Oude Bosstraat een hennepkwekerij opgerold. In de Oude Bosstraat is door de politie op de eerste verdieping van een schuurtje 152 kleine hennepplantjes in beslag genomen. Gebleken is ook dat door de bewoners van de aangrenzende woning illegaal stroom is afgenomen. De bewoners waren echter op het moment van de actie door de politie niet aanwezig.

Het betreft een geplande hennep-opruiming. De bijbehorende kweekspullen zijn in beslaggenomen. Ook vond de politie in een achtertuin aan de Warretjes enkele grote hennepplanten. Omdat het hier gezien een beperkt aantal betreft (4 à 5 stuks) heeft dit geen gevolgen voor die bewoner. Alleen voor bovengenoemde bewoners, zal deze actie wèl een staartje hebben. Er zijn overigens tot nu toe (nog) geen verdachten aangehouden.
Politie benadrukt, dat gemeente en politie een hoge prioriteit geven aan de aanpak en  ontmanteling van hennepkwekerijen.  Deze veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900 8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.
Cookieinstellingen