Dodelijk ongeluk bij Wemeldinge

Foto: kapelle.nieuws.qz0.nl

Uit piëteit met de betrokkenen deze keer geen recente foto van het ongelukBedroefde en huilende mensen kom je niet vaak tegen aan het eind van een motorcross-gebeuren. Maar deze zaterdagmiddag eindigde treister dan menigeen had verwacht.
Op het motorcrosterrein aan de Oude Polderweg in Wemeldinge is iets erg gebeurd.

Zaterdagmiddag heeft even voor vijf uur een zwaar motorongeluk plaatsgevonden. Een 24-jarige motorcrosser Erik Koote, uit de gemeente Goeree-Overflakkee kwam bij de sprong over een schans zwaar ten val. Naar verluid is deze jongeman hierna niet meer bij kennis geweest.

Twee ambulances en de lifeliner-helicopter zijn rond vijf uur opgeroepen met de meeste spoed. Later zou blijken, dat vervoer naar een ziekenhuis niet meer mocht baten.

Een uur na het gebeuren zijn de aanwezigen bij elkaar geroepen voor de trieste bekendmaking en enkele mededelingen. Meer informatie zal op facebookpagina (en email) van de vereniging worden verstrekt.

Zelfs enkele hulpverleners (ehbo’-ers) waren zo zeer aangedaan, dat ze in het vervolg geen hulpverlener meer wilden zijn. Mogen we hopen, dat de gevoelens van vandaag geen blijvend litteken zullen blijven voor hun toekomstige vrijwillige inzet.

Al met al is dit, volgens de uitspraken van omstanders een zwarte dag voor de motorcrossvereniging. Enkele vertegenwoordigers van de motorcrossclub probeerden de aanwezigen toch moed in te spreken en benadrukten, dat ze contact wilden houden en een speciale bijeenkomst zullen organiseren.

Daarna besloot de clubbestuurder:”Wees voorzichtig in het naar huis gaan. Eén slachtoffer is er al één teveel.”

Genoemde bijeenkomst is gepland op  woensdagavond 1 oktober in Partycentrum Schoudee, Schoudeeweg 1, Wemeldinge.(aanvang 19.30 uur). Ieder die daar behoefte aan heeft, kan met elkaar van gedachten wisselen. Tevens zal iemand van de GGD aanwezig zijn om van uit diens professionele achtergrond vragen te beantwoorden.

Cookieinstellingen