‘Failliet of Werkloos = Eigen Schuld’

Boude uitspraak, maar valt er iets voor of tegen te zeggen?’Actie is reactie’, ‘Wie kaatst, kan de bal verwachten’ en ‘Gedane zaken nemen geen keer’.

Velen hebben er vroeg of laat last mee: Een verwachting, die niet uitkomt, verwachte of nog vaker: onverwachte tegenslagen, hoop die de grond in geboord wordt en resultaten die niet positief willen uitpakken, ondanks de grote eigen inzet en de oogverblindende prestatie.
Madelon Dik heeft in haar blog bij ‘De Ondernemer’ als thema gesteld: “Falen doe je zelf”.
Hierin beschrijft ze het stellen van doelen, het steeds harder willen werken en doorduwen om je doelen te bereiken. Ze vertelt, dat ze de focus veranderde ten opzichte van oorzaak en gevolg en dat ze zich minder gaat richten op het te behalen eindresultaat.

Hard werken is volgens haar niet de sleutel, maar ‘juist’ werken. Ze geeft een eerste aanzet in een andere levenshouding op de manier van: Ben ik op het ‘moment suprème’ alert wat de beste invulling is van dat moment? “Madelon Dik :”Wat is mijn bijdrage en wat helpt mijn klant(en) nu echt? Lees haar blog maar eens via deze link.
Wie denkt, dat tegenslagen altijd negatief zullen uitpakken, kijk dan ook even naar onderstaand filmpje:
Of dat geluk en succes hebben altijd zo fijn is: een videootje van twee jaar geleden:
En het moment, dat als alles zinloos lijkt en alle goedbedoelde pogingen zijn gestrand:
De boodschap van Nick Vujicic: (In totaal 5 filmpjes, Nederlands ondertiteld):
“Geen armen, geen benen: Geen zorgen” en “Nooit opgeven !”

Reacties